buitenland

Prins George voor het eerst officieel op de foto

Door Anne-Marie Spermon - 20 augustus 2013

Na een maand rust rondom de Britse koninklijke baby kwamen gisteren de eerste officiële foto’s van prins George Alexander Louis naar buiten. Hij staat op de foto met zijn ouders, in de armen van moeder Kate.

De zonnige foto’s zijn gemaakt in de achtertuin van de ouders van Middleton in Bucklebury, eerder deze maand. Op één van de kiekjes poseert het jonge gezin samen met hun hond Lupo.

Bijzonder is dat de foto’s niet zijn gemaakt door een professionele fotograaf, zoals gebruikelijk is binnen de Britse koninklijke familie, maar door de schoonvader van prins William.

Prins George kwam ter wereld op 22 juli dit jaar, in het Saint Mary’s ziekenhuis in Londen.

Interview

Maandag waren de eerste beelden te zien van een interview van prins William met de Amerikaanse nieuwszender CNN. De nieuwbakken vader sprak voor het eerst uitgebreid in het openbaar over het leven met zijn zoontje.

Prins William noemde George ‘een boefje’ en zegt heel moe te zijn, omdat hij en zijn vrouw Kate ’s nachts zelf opstaan om hun zoon te voeden. Hij zei ook dat het heel goed gaat met de kleine George. De zender zendt op 15 september het hele interview uit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.