buitenland

Raketten afgevuurd op Israël vanuit Libanon

Door Shari Deira - 22 augustus 2013

Vanuit het zuiden van Libanon zijn donderdag enkele raketten afgevuurd op Israël. Een raket werd door het raketafweersysteem Iron Dome vernietigt, de andere raketten kwamen niet in bewoond gebied.

Niemand raakte gewond door de raketaanval en volgens het Israëlische leger zijn er geen aanwijzingen dat het land moet vrezen voor meer raketten.

Raketten

In de buurt van de noordelijke kustplaats Nahariya zijn zeker twee explosies gehoord. In totaal zou het gaan om drie of vier zogeheten Katoesja-raketten.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat zijn land hoe dan ook zal reageren op de beschietingen. ‘Ons beleid is duidelijk: verdedigen en voorkomen. Iedereen die ons raakt, iedereen die ons wil schaden, moet weten dat wij zullen terugslaan.’

Oorlog

Het is nog onduidelijk wie de raketten heeft afgevuurd. In het zuiden van Libanon zijn leden van Hezbollah actief. Ook Palestijnen hebben in het verleden raketten afgeschoten vanuit het betreffende gebied.

Volgens het leger zitten ‘jihadistische elementen’ achter de aanslagen, meldt The Jerusalem Post.

Israël en Libanon waren in de zomer van 2006 een maand lang met elkaar in oorlog. Sindsdien is het op enkele incidenten na rustig gebleven in het grensgebied.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.