buitenland

Republikeinen boos om televisieproducties Hillary Clinton

Door Shari Deira - 05 augustus 2013

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over televisieseries over voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton die CNN en NBC willen uitzenden. De Republikeinen zijn het hier niet mee eens en dreigen verkiezingsdebatten in 2016 te boycotten.

De Amerikaanse zender CNN heeft aangekondigd een film te willen maken over Democraat Hillary Clinton. NBC is bezig met de productie van een miniserie, waarin actrice Diane Lane de rol van Clinton op zich neemt.

Promotie

Hoewel Clinton nog niet officieel heeft aangekondigd dat zij zich wil kandidaatstellen voor de presidentsverkiezingen in 2016, wordt hierover veel gespeculeerd.

Reince Priebus, een van de leiders van de Republikeinen, eist dat de televisieproducties er niet komen. Volgens de Republikeinen zou met de televisieproducties sprake zijn van oneigenlijke concurrentie en promotie van een mogelijke kandidaat.

NBC zegt in een reactie dat de miniserie afkomstig is van NBC Entertainment, dat onafhankelijk is van NBC News. CNN vraagt de Republikeinse Partij te wachten met oordelen over de film die ‘nauwelijks in ontwikkeling is’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.