buitenland

Stuntman Olympische Spelen omgekomen tijdens stunt

Door Shari Deira - 15 augustus 2013

De stuntman die tijdens de Olympische Spelen in Londen als James Bond uit een vliegtuig sprong, is om het leven gekomen bij een stunt. De 41-jarige Mark Sutton stierf tijdens het ‘wingsuit diven’ in Zwitserland.

De Brit Sutton nam deel aan een evenement nabij de plaats Martingy, meldt BBC News donderdag. Het was de bedoeling dat Sutton zou landen in een dorp, maar hij raakte een rots en overleed aan zijn verwondingen.

Snelheid

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De oud-legerofficier sprong uit een helikopter met een speciaal wingsuit. Dat is een pak waarmee stuntmannen met hoge snelheid door de lucht kunnen glijden voor zij hun parachute openen.

Het dorpje waar hij zou landen was net voorbij de Franse grens. Sutton raakte echter een rots en liep daarbij fatale verwondingen op. Negentien stuntmannen namen deel aan het evenement dat drie dagen zou duren.

Helikopter

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen werd een kort filmpje getoond. Daarin haalde James Bond-acteur Daniel Craig koningin Elizabeth op in Buckingham Palace, waarna de twee in een helikopter over Londen naar het olympisch stadion vlogen.

Toen het filmpje was afgelopen, hing boven het stadion een echte helikopter en daaruit sprong Sutton samen met een andere stuntman die was verkleed als koningin Elizabeth.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.