buitenland

‘Tientallen doden bij nieuwe protesten Moslimbroeders’

Door Tom Reijner - 16 augustus 2013

In Caïro zijn ten minste dertien doden gevallen. Ten noorden van de Egyptische hoofdstad zijn in de stad Damietta zeker acht demonstranten om het leven gekomen. In de stad Ismailia werden zeker vier demonstranten gedood.

Dat meldt persbureau Reuters vrijdag op basis van medische bronnen.

Woede

De Moslimbroederschap heeft aanhangers vandaag opgeroepen om de straat op te gaan. Met demonstraties willen de Moslimbroeders hun woede laten blijken over het gewelddadige optreden van het leger en politie woensdag.

Duizenden aanhangers hebben aan de oproep van hun leiders gehoor gegeven: zij marcheerden naar het centrum van Caïro. Militairen zetten traangas in om de menigte demonstranten uit elkaar te drijven.

Reisadvies

In navolging van Frankrijk, Verenigde Staten en Duitsland heeft ook Nederland vandaag een negatief reisadvies afgegeven voor heel Egypte. Dat reisadvies geldt ook voor de toeristische badplaatsen aan de Rode Zee.

Ook Nederland raadt burgers af naar Egypte af te reizen, maar vindt de kustgebieden aan de Rode Zee nog veilig genoeg.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.