buitenland

Verdachte bekent brute roofmoord op 29-jarige vrouw in België

Door Shari Deira - 09 augustus 2013

De verdachte in een Belgische moordzaak heeft vrijdag tot ieders verbazing een bekentenis afgelegd. De 29-jarige Rus Andrei G. bekent dat hij de 29-jarige Aurore, wier lichaam vorige week maandag werd gevonden, heeft vermoord.

Dat melden diverse Vlaamse media vrijdag. Het lichaam van de jonge lerares Aurore lag in de auto van de Rus.

Motief

Auro verdween vorige maand spoorloos nadat zij was uitgegaan in Gent. Twee dagen later werd haar lichaam gevonden in de auto van de dader.

G. wurgde Aurore met zijn riem en stopte haar lichaam daarna in de kofferbak. De auto stond geparkeerd in een garage van een appartementencomplex. Geld zou het voornaamste motief zijn voor G. om de jonge vrouw van het leven te beroven.

Hij gebruikte daarna de bankpas van de vrouw om te tanken en geld op te nemen. Sinds zijn arrestatie ontkende G. dat hij Aurore heeft vermoord. De Rus zei dat drie onbekenden Aurore vermoordden en hem daarna dwongen het lichaam in zijn auto mee te nemen.

Zelfmoord

Vorige week probeerde G. zichzelf om het leven te brengen in zijn cel in de gevangenis van Gent. De man verkeerde in levensgevaar en werd naar het ziekenhuis gebracht. Er waren daarvoor geen aanwijzingen dat G. suïcidaal was.

De advocaat van de familie van Aurore reageert verheugd op de bekentenis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.