buitenland

Verdachte van brute roofmoord België pleegt zelfmoord in cel

Door Shari Deira - 26 augustus 2013

De 29-jarige Rus Andrei G. die werd verdacht van de moord op de 29-jarige Aurore uit België, heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel. De man was nog niet veroordeeld voor de moord, maar had wel bekend.

G. heeft zichzelf opgehangen in zijn cel, melden Vlaamse media maandag.

Aurore verdween in juli nadat ze een avond was gaan stappen. Haar lichaam werd twee dagen later gevonden in de auto van G.

Geld

G. wurgde Aurore met een riem en verstopte haar lichaam in de kofferbak van zijn auto. Geld was het voornaamste motief voor zijn daad. Nadat hij Aurore om het leven had gebracht, gebruikte hij haar bankpas om te tanken en geld op te nemen.

Na zijn arrestatie ontkende G. dat hij Aurore had vermoord. Volgens de Rus hadden drie onbekende mannen de vrouw vermoord. Eerder deze maand legde G. tot ieders verbazing alsnog een bekentenis af.

Volgens zijn advocaat Katrien Van der Straeten was G. ‘absoluut doordrongen van spijt’. ‘Hij heeft zijn verantwoordelijkheden genomen. Het was niet evident voor iemand die heel zijn leven een correct mens was om zoiets gruwelijks onder woorden te brengen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.