buitenland

Verenigde Staten waarschuwen voor aanslagen Al-Qa’ida

Door Anna Vossers - 02 augustus 2013

De Verenigde Staten waarschuwen reizigers die naar het Midden-Oosten en noordelijk Afrika reizen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zou beschikken over informatie dat in de maand augustus aanslagen worden gepleegd door de islamitische terreurorganisatie Al-Qa’ida.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN vrijdag.

Ambassades

Volgens informatie van de Amerikanen willen Al-Qa’ida en daaraan gelieerde terreurgroepen aanslagen plegen in het Midden-Oosten, noordelijk Afrika ‘en andere gebieden’. In de waarschuwing staat dat terroristen met een verscheidenheid aan wapens zowel officiële als persoonlijke doelen zouden kunnen kiezen. Volgens bronnen rondom de ambassades zijn die gesloten vanwege  ‘meer dan het normale gepraat’ over terroristische dreiging.

Eerder werd al bekend dat 21 ambassades uit voorzorg zijn gesloten. Normaal gesproken start de werkweek van ambassades op zondag, maar onder meer in Irak, Egypte, Libië en Saudi-Arabië blijven de deuren van de diplomatieke dienst deze zondag gesloten.

Ramadan

Al-Qa’ida heeft de afgelopen maand onder meer in Irak veel zelfmoordaanslagen uitgevoerd. De Amerikanen gaan ervan uit dat het naderende einde van de Ramadan de dreiging verhoogt. Daarnaast is het bijna een jaar geleden dat er een dodelijke aanslag op de Amerikaanse ambassade in Libië werd gepleegd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.