buitenland

Vijf doden bij crash vliegtuigje in Ruhrgebied

Door Anna Vossers - 27 augustus 2013

Twee mannen, twee vrouwen en een kind zijn dinsdagmiddag om het leven gekomen toen een klein vliegtuig neerstortte in het Ruhrgebied in Duitsland. Drie andere kinderen raakten gewond.

Het vliegtuigje, een Piper, was op weg van een eiland in de Noordzee naar een vliegveld in het Sauerland, toen het door nog onbekende oorzaak neerstortte. Een van de slachtoffers was de piloot van het privévliegtuig. Dat meldt de regionale nieuwszender WDR.

Onbekende oorzaak

Ooggetuigen, onder wie de plaatselijke loco-burgemeester, hoorden het vliegtuig met zwaar motorgeluid naar beneden komen. De wielen van het toestel zouden naar buiten zijn geklapt, wat erop duidt dat de piloot tevergeefs een noodlanding probeerde te maken.

Twee kinderen werden tijdens het ongeluk met veel kracht uit het vliegtuig geslingerd. Zij zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het derde kind is levend, maar met verwondingen, uit de resten van het toestel gered.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.