buitenland

‘Volleybalclubeigenaar speelde rol in moord Visser en Severein’

Door Shari Deira - 07 augustus 2013

Eigenaar Evedasto Lifante van de voormalige volleybalclub CAV Murcia heeft waarschijnlijk een rol gespeeld bij de dubbele moord op oud-profvolleyballer Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Volgens de rechter zijn hier ‘voldoende aanwijzingen’ voor.

Dat maakte de rechtbank in Molina de Segura woensdag bekend. De twee Nederlanders werden op 14 mei om het leven gebracht in een afgelegen landhuis in de omgeving van de Zuid-Spaanse stad.

Salaris

Lifante werd vorige week opgeroepen voor verhoor door onderzoeksrechter Olga Reverte. Hij werd direct vrijgelaten ondanks Reverte voldoende aanwijzingen ziet om hem strafrechtelijk verantwoordelijk te houden voor moord.

Lifante zou ongeveer 40.000 euro schuldig zijn aan Ingrid Visser vanwege achterstallig salaris. Zijn rechterhand, clubmanager en hoofdverdachte in de zaak Juan Cuenca, zou in de maand voorafgaand aan de moord hebben geprobeerd samen met Severein een marmergroeve van Lifante te verkopen.

Misdrijf

De Spaanse politie heeft verder foto’s van Lifante en documentatie over zijn marmergroeve gevonden in het huis van Valentin Ion, een van de twee Roemenen die vastzitten vanwege hun vermoedelijke aandeel in het misdrijf als huurmoordenaar.

Er zitten vier verdachten in voorarrest voor de moord op Visser en Severein. Naast Cuenca en de Roemenen Ion en Constantin Stan zit ook de eigenaar van de citroenboomgaard waar de lichamen werden gevonden, nog in voorarrest.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.