buitenland

107-jarige man overlijdt bij schietpartij met politie

Door Tom Reijner - 08 september 2013

In het Amerikaanse Pine Bluff (Arkansas) is tijdens een schietpartij met de politie een 107-jarige man doodgeschoten. De hoogbejaarde Monroe Isadore opende tweemaal het vuur op agenten. Bij zijn arrestatie werd hij gedood.

Dat meldt de Amerikaanse zender CNN zondag.

Mishandeling

De agenten waren zaterdagavond (lokale tijd) op een melding van mishandeling afgekomen. Zij troffen de man in de slaapkamer aan, waar hij zich schuilhield. Toen de agenten de slaapkamer betraden om polshoogte te nemen, opende de man het vuur op de agenten. Die trokken zich daarop terug.

Een opgeroepen arrestatieteam wilde de hoogbejaarde man even later arresteren, maar ook bij die actie wist de man enkele schoten te lossen. De politie schoot terug op de man, die daarbij dodelijk werd geraakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.