buitenland

Dodental aanslag Nairobi loopt op, gijzeling duurt voort

Door Servaas van der Laan - 22 september 2013

Extremistische moslimmilitanten houden in de Keniaanse hoofdstad Nairobi nog altijd een onbekend aantal gijzelaars vast. Het dodental is intussen opgelopen tot 59.

Dat melden de autoriteiten in Kenia.

Somalische strijders van de terreurbeweging al-Shabaab drongen zaterdag een luxueus winkelcentrum in Nairobi binnen en openden daar het vuur op de menigte.

kind van twee

Medelijden hadden de terroristen voor niemand. Zij schoten onder anderen een kind van twee jaar oud dood. Naast de vele doden raakten zeker 170 mensen gewond.

Het leger wist 1.000 mensen uit het gebouw te evacuëren, maar kon niet voorkomen dat een onbekend aantal personen in handen van de terroristen bleef.

Leger

Het leger heeft het gebied hermetisch afgesloten en is in gesprek met de islamisten over vrijlating van de onschuldige gevangenen. Maar volgens de autoriteiten verlopen die gesprekken moeizaam. De minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een erg ‘delicate situatie’.

Ook zondagochtend werd er over en weer geschoten, melden getuigen. De Keniaanse regering wil de situatie zo snel mogelijk beëindigen en heeft extra legertroepen naar het centrum van Nairobi gestuurd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.