buitenland

Duitse gluurarts staat voor de rechter

Door Tom Reijner - 05 september 2013

Een 58-jarige gynaecoloog uit het Duitse Schifferstadt moet donderdag voor de rechtbank verschijnen. De man wordt verdacht van het maken van tienduizenden foto’s en video’s van bijna vijftienhonderd vrouwelijke patiënten. Hij maakte de opnamen zowel in verkleedhokjes als in de behandelruimte.

De Duitse politie vond 36.146 foto’s en 62 video’s van vagina’s, vastgelegd tussen mei 2008 en augustus 2011.

Camera

De zaak kwam aan het licht toen de arts in juli 2011 zijn camera vergat op te bergen. Het toestel werd daarop gevonden door zijn assistenten. Zij schrokken van de grote hoeveelheid beeldmateriaal, en wisten dat voor de opnamen geen medische redenen konden bestaan. Daarop lichtten de assistenten de politie in.

De arts ordende de foto’s en video’s tijdens zijn lunchpauzes. Dat resulteerde in een complete administratie van alle opnamen.

Volgens Duitse media staat op een van de foto’s zijn dochter. Zij heeft geen aangifte gedaan. Ruim duizend andere gedupeerde vrouwen stapten wel naar de politie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.