buitenland

FBI geeft beelden vrij van schutter marinebasis Washington (video)

Door Tom Reijner - 25 september 2013

De Amerikaanse federale recherche FBI heeft beelden vrijgegeven van schutter Aaron Alexis die vorige week maandag een bloedblad aanrichtte op marinebasis Navy Yard in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.

Op de video is woensdag te zien hoe de man het gebouw binnengaat en met een shotgun, dat is een hagelgeweer, door de gangen van de marinebasis loopt.

Onder invloed

De 34-jarige schutter, oud-reservist op de marinebasis, zou psychische problemen hebben gehad. Volgens de FBI dacht hij dat hij onder invloed stond van ‘elektromagnetische golven’. Op zijn wapen had hij verschillende teksten aangebracht, zoals ‘einde aan de kwelling’.

Alexis schoot vorige week maandag twaalf werknemers dood op de marinebasis Navy Yard in Washington. Na de schietpartij bleek dat de oud-reservist tijdens en zelfs al voor zijn diensttijd betrokken was bij schietincidenten.

Bekijk hier de beelden van de schutter:

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.