buitenland

‘Gijzelaars winkelcentrum Nairobi werden gemarteld’

Door Shari Deira - 26 september 2013

De mannen en vrouwen die werden gegijzeld in het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi werden gemarteld voor hun dood. De gijzelaars zouden zwaar zijn toegetakeld door de terroristen.

Dat zegt een arts, die na het drama in het winkelcentrum werkte, op anonieme basis tegen de Keniaanse krant The Star.

Bloed

De arts beschrijft in de krant gruwelijke details over verminkte lichamen die in het luxe winkelcentrum lagen. Hij was betrokken bij het verwijderen van enkele doden uit de Westgate.

Volgens de arts zijn lichaamsdelen van slachtoffers afgesneden. Ook zouden gijzelaars hun naam met bloed hebben moeten schrijven.

Lichamen

Een forensisch team is momenteel bezig met het uitkammen van het winkelcentrum. Het is onduidelijk hoeveel lichamen er nog in het complex liggen. Het team wordt ondersteund door onderzoekers uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Canada en onderzoekers van Interpol.

Voor zover bekend zijn 67 doden gevallen bij de gijzeling door de terroristische organisatie Al-Shabaab, maar het werkelijke dodental ligt vermoedelijk hoger. Volgens het Keniaanse Rode Kruis worden nog 61 mensen vermist.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.