buitenland

‘Godin van de jacht’ moordt uit wraak in Mexico

Door Anne-Marie Spermon - 03 september 2013

Een vrouw, die zichzelf vernoemt naar de godin van de jacht Diana, claimt dat zij twee Mexicaanse buschauffeurs heeft vermoord. Ze schoot de mannen naar eigen zeggen dood uit wraak.

Mexicaanse kranten hebben e-mails van de vrouw ontvangen, waarin zij zegt verantwoordelijk te zijn voor de moorden. Ook bekende ze haar misdaad op sociale media.

Nachtdiensten

De beide buschauffeurs werden vorige week doodgeschoten in de stad Ciudad Juarez, op de grens met de Verenigde Staten. Volgens ‘Diana’ neemt zij met de moorden wraak op de buschauffeurs in de stad, die zich tijdens nachtdiensten vaak vergrijpen aan hun vrouwelijke passagiers.

‘Ik heb, samen met andere vrouwen, in stilte geleden, maar we kunnen niet meer rustig blijven,’ schrijft zij.

Details

De politie neemt de claim heel serieus, omdat het verhaal van de vrouw details bevat, die alleen de politie kent. Bovendien wordt een roofmoord uitgesloten: beide slachtoffers hadden al hun waardevolle bezittingen nog.

Volgens getuigen schoot een vrouw met een blonde pruik of geblondeerd haar woensdag het eerste slachtoffer dood in zijn bus. Uit de tweede moord zou blijken dat het om een vergeldingsactie gaat: ‘Je vindt jezelf een heuse slechterik, hè?’ vroeg de schutter haar slachtoffer vlak voor zijn dood.

Verkrachtingen

De grensplaats Ciudad Juarez staat al jaren bekend als uiterst criminele en onveilige stad. Talloze vrouwelijke werknemers zijn tijdens hun reis van werk naar huis ’s nachts verkracht, vermoord, en gedumpt in greppels langs de wegen.

De politie gaat undercover meereizen in de bus in de hoop de zelfverklaarde wreker te pakken te krijgen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.