buitenland

Hoofdverdachte van moord op Visser en Severein zwijgt

Door Anna Vossers - 23 september 2013

De hoofdverdachte in de moordzaak van de Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein is maandag voor de rechter in Molina de Segura verschenen. De man, volleybalclubmanager Juan Cuenca, ging niet in op vragen van de onderzoeksrechter.

Dat meldt lokale krant La Verdad.

Slachtoffer

Medeverdachten Serafín A. en Maria Rosa V. moesten maandag ook voorkomen. V., een vriendin van Cuenca, is volgens haar advocaat misleid door Cuenca, die haar hand- en spandiensten voor de moord liet uitvoeren. ‘Zij is net zo zeer slachtoffer als de Nederlanders’, zei haar raadsman.

Dinsdag worden twee Roemeense verdachten, die de moord zouden hebben uitgevoerd in opdracht van Cuenca, verhoord door de rechter.

Zakelijk conflict

Volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein werden op 14 mei vermoord in het Zuid-Spaanse Molina de Segura. Het openbaar ministerie denkt dat Juan Cuenca twee Roemenen inhuurde om de Nederlanders te vermoorden vanwege een zakelijk conflict.

Serafín A. is de eigenaar van de citroenboomgaard waar de lichamen van de Nederlanders na twee weken werden gevonden.

International Ingrid Visser speelde bij een volleybalclub in Murcia. Haar partner Lodewijk Severein deed in Spanje zaken met onder meer de hoofdverdachte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.