buitenland

Identiteit schutter Washington D.C. bekend

Door Anna Vossers - 16 september 2013

De Amerikaanse politie heeft de naam van de in Washington D.C. gedode schutter bekendgemaakt. Het zou gaan om Aaron Alexis, een 34-jarige man uit Texas.

De man is met behulp van vingerafdrukken geïdentificeerd. Aaron Alexis werkte tot 2011 bij de Amerikaanse marine, waar hij werd ontslagen.

Identiteitsbewijs

Volgens persbureau AP had de man vermoedelijk een strafblad. Autoriteiten zouden volgens dat persbureau hebben laten weten dat de man met een identiteitsbewijs van iemand anders toegang had gekregen tot het streng bewaakte marinecomplex.

Alexis werd maandagmiddag gedood in een vuurgevecht met een politieagent, nadat hij vermoedelijk verscheidene mensen had neergeschoten in het marinegebouw in Washington D.C. Het aantal doden ten gevolge van die schietpartij is, exclusief de schutter, inmiddels opgelopen tot twaalf.

Mededaders

Amerikaanse agenten en militairen zijn nog op zoek naar een mogelijke medeplichtige. De gezochte man is een donkere man van rond de veertig of vijftig jaar, met een groen legeruniform en een geweer.

Een andere man die werd gezocht, bleek niets met de schietpartij te maken te hebben. Het ging om een blanke man met een kakikleurig uniform en een baret. Deze man was gewapend met een pistool.

Laffe daad

De schutter of schutters openden maandagochtend rond half negen het vuur in het hoofdkantoor van de Amerikaanse marine, waar schepen worden gekocht, gebouwd en onderhouden. Het is nog niet bekend wat het motief voor de schietpartij was, meldt de politie aan persbureau Reuters.

De Amerikaanse president Barack Obama noemde de schietpartij maandag in een toespraak een ‘laffe daad’. Hij betuigde steun aan de slachtoffers en hun families.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.