buitenland

In Costa Concordia gevonden resten zijn mogelijk van dieren

Door Servaas van der Laan - 27 september 2013

De resten in het wrak van het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia zijn mogelijk niet van mensen, maar van dieren. DNA-onderzoek zou dit duidelijk hebben gemaakt.

Dat melden bronnen rond het onderzoek aan het Italiaanse persbureau Adnkronos.

Onduidelijkheid

Volgens de onderzoekers is er absoluut nog geen duidelijkheid over de herkomst van de gevonden botten, maar zouden ze heel goed niet menselijk kunnen zijn.

De hoofdonderzoeker vraagt daarom aan Italiaanse media om terughoudend te zijn in de berichteving uit respect voor de nabestaanden. Veel media gaan er gemakshalve vanuit dat de gevonden resten toebehoren aan de twee personen die na de scheepsramp nooit gevonden werden.

Bergingsactie

Het Italiaanse cruiseschip dat in januari voor de kust van het eiland Giglio kapseisde werd vorige week omhooggetrokken. De kapitein Francesco Schettino wordt verantwoordelijk gehouden voor het ongeluk omdat hij te dicht langs de kust zou hebben gevaren.

Ook zou hij voortijdig zijn zinkende schip hebben verlaten. Schettino zei deze week in de rechtszaal dat niet hij maar de stuurman verantwoordelijk is omdat die een stuurfout zou hebben gemaakt. Bij het ongeluk verloren 32 mensen het leven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.