buitenland

Mexicaans leger haalt toeristen weg uit Acapulco

Door Tom Reijner - 18 september 2013

Met een luchtbrug heeft het leger in Mexico meer dan 2.000 toeristen geëvacueerd uit de overstroomde stad Acapulco, een badplaats in het zuiden van het Midden-Amerikaanse land. Een aantal toeristen en inwoners van de stad zit nog vast.

Zij kunnen Acapulco niet verlaten, omdat de uitgaande wegen zijn geblokkeerd door aardverschuivingen en modderstromen, meldt de BBC woensdag.

Manuel

Mexico is de afgelopen dagen geteisterd door orkaan Ingrid en tropische storm Manuel. Met name de zuidkust van het land had het zwaar te verduren. Acapulco, een populaire badplaats, is grotendeel afgesloten van de buitenwereld door op de grote overstromingen die na de stormen en slagregens volgden.

Duizenden Mexicanen hebben hun huis moeten verlaten. Bij het noodweer vielen zeker 47 doden. Het is de eerste keer sinds 1958 dat twee krachtige stormen aan land gaan bij Mexico in minder dan 24 uur. Meteorologen verwachten dat het slechte weer de komende dagen zal aanhouden, aldus de BBC.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.