buitenland

Moslimbroederschap nog niet ontbonden ondanks verbod

Door Shari Deira - 24 september 2013

De Moslimbroederschap in Egypte wordt niet meteen ontbonden, nu activiteiten van de beweging zijn verboden. Zo lang de Moslimbroeders zich juridisch tegen de uitspraak kunnen verzetten, wordt de Moslimbroederschap niet ontbonden.

Dat maakte de Egyptische minister Ahmed al-Borai (Sociale Zaken) dinsdag bekend. De Moslimbroeders hebben al laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Tegoeden

Een rechtbank in Egypte besloot maandag dat alle activiteiten van de Moslimbroederschap in Egypte worden verboden. De beweging, die 85 jaar bestaat, moet worden ontboden en de tegoeden van de beweging van conservatieve islamisten moeten worden bevroren.

De uitspraak leidde tot protesten in de nacht van maandag op dinsdag op diverse plekken in het land. Aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi, lid van de Moslimbroederschap, gingen opnieuw de straat op.

Eerder deze maand werd de Moslimbroederschap ook al ontbonden als non-gouvernementele organisatie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.