buitenland

Nederlandse wereldreiziger vermoord in Venezuela

Door Anne-Marie Spermon - 04 september 2013

Een 59-jarige man uit Nederland is bij een gewelddadige overval in Venezuela om het leven gekomen. De man werd vermoord in zijn eigen zeiljacht, dat in het havenplaatsje Porlamar op het eiland Margarita lag.

De man, die volgens Venezolaanse media Robert Sterenburg zou heten, is nog naar het plaatselijke ziekenhuis gebracht, maar voor hij daar aankwam, vielen zijn vitale functies uit.

Verzet

Het slachtoffer maakte samen met een vrouw, hoogstwaarschijnlijk zijn vriendin, een wereldreis over zee. Ze bezochten tot het moment van het noodlottige incident 54 landen en verbleven al drie weken op het eiland Margarita.

De overvallers legden hun opblaasbootje vlak naast het jacht van de wereldreizigers. Volgens misdaadverslaggever Arie van der Meer roken de twee onraad, en probeerde de man nog tevergeefs de kajuit uit te vluchten. Venezolaanse media schrijven dat de man zich verzette tegen de dreigende overvallers, waarna die hem beschoten.

Zijn reisgenoot zegt dat het slachtoffer ter plaatse zal worden gecremeerd. Hij wilde nooit meer terugkeren naar Nederland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.