buitenland

Oostenrijker vlucht bij arrestatie en doodt vier mensen

Door Anne-Marie Spermon - 17 september 2013

In Oostenrijk is een arrestatie van de politie in het district Neder-Oostenrijk volledig uit de hand gelopen. De verdachte sloeg in de nacht van maandag op dinsdag in paniek op de vlucht en doodde drie politieagenten en ambulancemedewerker.

Oostenrijkse media melden dat hij zich heeft verschanst in zijn boerderij in het dorp Annaberg.

Achtervolging

Het zou gaan om een stroper, die de politie na jaren van activiteit in een bos in Neder-Oostenrijk eindelijk dachten te kunnen arresteren.

Bij de wilde achtervolging die ontstond toen de man aan de politie trachtte te ontkomen, schoot de verdachte twee politieagenten en de bestuurder van een ambulance dood, toen deze laatste zich over de neergeschoten agenten wilde ontfermen.

Daarna vluchte hij in een politieauto, waarbij hij een derde agent in gijzeling nam. Later troffen politiemannen hun gegijzelde collega dood aan in de vluchtauto.

Gruwelijk

Speciale veiligheidseenheden omsingelen sinds 07.00 uur dinsdagochtend de boerderij waar de man zich nu schuilhoudt. Mogelijk bevinden zich in het huis ook twee kinderen, meldt de Oostenrijkse krant Krone.

De politie waarschuwt dat de situatie ‘gruwelijk en hoogst gevaarlijk’ is.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.