buitenland

Oostenrijkse politie vindt lijk in bestormde boerderij

Door Tom Reijner - 18 september 2013

In Oostenrijk is bij de bestorming van de boerderij van een 55-jarige schutter, die dinsdag drie agenten en een ambulancebroeder doodschoot, een verkoold lijk gevonden. Het lichaam is onherkenbaar verminkt.

De politie vermoedt dat het om de schutter gaat, meldt een woordvoerder woensdag. Het DNA van het lijk wordt geanalyseerd om vast te stellen of die vermoedens kloppen.

Brand

Het lijk werd gevonden in een verborgen ruimte in de boerderij, die enkel toegankelijk was via een geheime deur. In de ruimte woedde brand toen de agenten de ruimte betraden. Nadat de brand was geblust, ontdekte de politie het verkoolde lichaam.

De man had tot aan het binnenvallen van de politie voortdurend geschoten. Honderden agenten omsingelden de boerderij in de plaats Melk en voerden met behulp van pantservoertuigen een aanval op de schietende man uit. De man gaf op dat moment geen teken van leven meer.

Stroperij

Het drama begon in de nacht van maandag op dinsdag. Twee politieagenten wilden de man aanhouden op verdenking van stroperij. Toen ze hem wilden controleren, sloeg hij op de vlucht.

Tijdens zijn vluchtpoging schoot de man op de agenten waarbij hij er een dodelijk verwondde. Ook een toegesnelde ambulancebroeder werd door de man gedood. De man vluchtte weg, stuitte op een politiewagen en doodde de twee agenten die in de wagen zaten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.