buitenland

Opnieuw onderzoek naar buurtwacht Zimmerman

Door Tom Reijner - 09 september 2013

De voormalige Amerikaanse buurtwacht George Zimmerman zou door de politie in de gaten worden gehouden na een incident met een vuurwapen. Het incident had plaats in het huis van zijn schoonouders.

Fox News meldt maandag dat de vrouw van Zimmerman, met wie hij in scheiding ligt, de politie belde omdat hij haar met een vuurwapen bedreigde. De voormalige buurtwacht zou ook zijn schoonvader een klap in het gezicht hebben gegeven.

In tegenstelling tot eerdere berichten is Zimmerman niet aangehouden.

Vrijgesproken

De 29-jarige Zimmerman werd in juli vrijgesproken van schuld aan de dood van de 17-jarige zwarte tiener Trayvon Benjamin Martin. Zimmerman zou de jongen hebben doodgeschoten. Martin zou Zimmerman hebben aangevallen in de wijk waar de buurtwacht patrouilleerde.

Afro-Amerikanen verdachten juryleden in het proces van racistische motieven bij het bepalen van de vrijspraak. Overal in het land gingen daarop boze, vooral Afro-Amerikanen de straat op om hun stem te laten horen. De protesten liepen zelfs uit op rellen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.