buitenland

Politie bestormt boerderij van schutter in Oostenrijk

Door Shari Deira - 17 september 2013

De politie in Oostenrijk heeft dinsdagavond de boerderij bestormd van de 55-jarige man die eerder op de dag drie politieagenten en een ambulancebestuurder doodschoot. Agenten zijn het pand aan het doorzoeken.

Het is onduidelijk of de schutter nog in leven is en of hij nog aanwezig is in zijn boerderij. Het laatste teken van leven kwam enkele uren geleden; toen was een schot te horen.

Agenten

Honderden agenten en zelfs pantservoertuigen van het leger waren uitgerukt om een eind te maken aan de situatie. De politie omsingelde de boerderij al sinds 7 uur vanochtend. De man schoot voortdurend op de agenten.

Familieleden van de man waren ook gevraagd om de schutter ervan te overtuigen zich over te geven. Het lukte hen echter niet om de man te bereiken.

Stroperij

Twee politieagenten wilden de man aanhouden in de nacht van maandag op dinsdag omdat hij zich al jaren schuldig zou maken aan stroperij. Toen agenten hem wilden controleren, sloeg de man op de vlucht en schoot hij op agenten.

Een van de agenten raakte ernstige gewond en overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De agenten die het slachtoffer wilden helpen, en de bestuurder van de ambulance werden ook doodgeschoten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.