buitenland

Prins William stopt als piloot bij Royal Air Force

Door Shari Deira - 12 september 2013

Prins William zal niet langer actief zijn voor het Britse leger na ruim zeven jaar dienst. De kersverse vader had dinsdag zijn laatste dienst bij de Royal Air Force.

Dat heeft Kensington Palace donderdag bekendgemaakt, meldt BBC News. William zal zich meer gaan concentreren op zijn ‘koninklijke taken’ en liefdadigheidswerk.

Levens

De hertog van Cambridge, de officiële titel van William, werkte als piloot van een reddingshelikopter van de luchtmacht. Hij was de laatste drie jaar gestationeerd in Anglesey, een eiland ten noordwesten van Wales.

De Royal Air Force laat in een verklaring weten dat prins William met zijn inzet, vaak onder zware omstandigheden, direct heeft bijgedragen aan het redden van levens. ‘Hij heeft het respect verdiend van iedereen met wie hij heeft samengewerkt.’

Vlieguren

Prins William heeft 1.301 vlieguren gemaakt bij de Royal Air Force in verschillende soorten toestellen. Hij heeft in deze uren, samen met zijn collega’s, zeker 149 mensenlevens gered.

Op 22 juli werd het eerste kind van prins William, tweede in lijn van de troonopvolging, en zijn vrouw Kate geboren. Het gezin zal  naar verwachting de komende weken verhuizen naar Kensington Palace.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.