buitenland

Timmermans: op een lijn met Verenigde Staten over Syrië

Door Anna Vossers - 20 september 2013

Nederland en de Verenigde Staten zitten op een lijn over de aanpak van Syrië. Beide landen pleiten voor een ‘zeer stevige’ VN-resolutie die ervoor moet zorgen dat de Syrische president Bashar al-Assad doet wat hij belooft.

Dat zeiden minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) en zijn Amerikaanse ambtsgenoot minister John Kerry vrijdag na een ontmoeting in Washington D.C. Kerry zei ook dat Nederland een grote steun is geweest voor de Verenigde Staten in de pogingen om Syrië de chemische wapens te laten inleveren.

OPCW

Op vrijdagmiddag liet ook de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag weten informatie van Syrië te hebben ontvangen over welke chemische wapens dat land bezit.

Een vergadering van de OPCW-landen over de vernietiging van deze wapens, die voor zondag gepland stond, gaat niet door. De reden daarvoor is niet bekendgemaakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.