buitenland

Vijfjarig Pakistaans meisje verkracht door vijf mannen

Door Servaas van der Laan - 13 september 2013

Een vijfjarig meisje is in het noordoosten van Pakistan verkracht door vijf mannen. De mannen hebben het kind vermoedelijk gepakt toen ze op straat aan het spelen was.

Personeel van het Sir Ganga Ram-ziekenhuis in Lahore vonden het zwaar toegetakelde kind voor de ingang van het ziekenhuis, zo meldt de Pakistaanse krant Dawn.

Spelen

Het meisje werd sinds donderdag vermist. Ze was gaan spelen op straat en niet meer teruggekomen. Vijf onbekende mannen ontvoerden en misbruikten haar.

De politie heeft vier van de vijf mannen gearresteerd en houdt een klopjacht naar de vijfde.

Premier Nawaz Sharif heeft veiligheidstroepen opgetrommeld om er alles aan te doen om de vijfde verdachte op te sporen.

Verkrachting

Pakistan heeft een lange traditie van verkrachtingszaken. Doordat verkrachte vrouwen vier mannelijke getuigen moesten hebben van verkrachting, werd de misdaad vrijwel nooit bestraft.

Maar een nieuwe wet heeft daar in 2006 verandering in gebracht. Het land zegt verkrachtingen nu zeer serieus te nemen en aan te pakken. In buurland India werden vrijdag vier verkrachters veroordeeld tot de doodstraf. De kans is groot dat ook deze verkrachters hun daad met de dood zullen moeten bekopen. Pakistan voert sinds dit jaar weer doodstraffen uit.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.