buitenland

Zeker één schutter Washington D.C. dood

Door Anna Vossers - 16 september 2013

De vermoedelijke dader van de schietpartij op een marinecomplex in Washington D.C. is dood. De politie is op zoek naar nog twee schutters.

Eerder waren er Amerikaanse nieuwsberichten waarin werd gezegd dat in totaal twee schutters waren ‘uitgeschakeld’, maar die berichtgeving kan niet worden bevestigd, meldt nieuwszender CNN op basis van bronnen bij de Amerikaanse marine.

De twee schutters die nog worden gezocht in het marinecomplex zouden militaire uniformen dragen, meldt persbureau AP.

Semi-automatisch geweer

Eerder, toen werd aangenomen dat er maar één dader was, omschreef de politie die als een kale, donkere volwassen man, ruim 1.80 meter lang. Hij zou geheel in zwart gekleed gaan en gewapend zijn met een semi-automatisch geweer.

Bij de schietpartij in Washington D.C. zijn maandag minstens twaalf mensen neergeschoten, van wie er in ieder geval vier zijn overleden. Volgens bronnen bij de marine zijn er zeker zes dodelijke slachtoffers, schrijft AP.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.