buitenland

Militair gedood bij vuurgevecht op basis Kabul

26 oktober 2013

Bij een vuurgevecht op een militaire basis in een buitenwijk van de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben zaterdag Afghaanse en buitenlandse militairen op elkaar geschoten. Hierbij is ten minste een Afghaanse militair omgekomen.

Dit meldt persbureau Reuters zaterdag.

Ruzie

Volgens woordvoerder Dawlat Waziri van het Afghaanse ministerie van Defensie kregen een Afghaanse en een buitenlandse – vermoedelijk Amerikaanse – militair ruzie op een militaire basis, waarbij ze het vuur op elkaar openden.

Bij het vuurgevecht kwam ten minste een Afghaanse militair om het leven en raakten meerdere militairen gewond. Dit maakte een woordvoerder van de NAVO zaterdag bekend. Een onderzoek naar het incident loopt nog.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.