buitenland

Amerikaans congreslid zegt sorry voor bedreigen journalist (video)

Door Shari Deira - 29 januari 2014

Het Republikeinse congreslid Michael Grimm heeft toch zijn excuses aangeboden aan een journalist nadat hij hem had bedreigd. De journalist, Michael Scotto van NY1, heeft zijn excuses geaccepteerd.

Scotto interviewde Grimm dinsdag over de State of the Union van president Barack Obama. Toen de journalist begon over een onderzoek dat tegen Grimm loopt over de financiering zijn campagne, liep de Republikein boos weg.

Camera

Hoewel de meeste politici gewoon aangeven dat ze niet over een onderwerp willen praten, was dat voor Grimm niet voldoende. Scotto rondde zijn verhaal af, maar de camera bleef draaien.

‘Laat een ding duidelijk zijn, als je dat nog een keer doet gooi ik je van dit f***ing balkon af.’ Scotto probeerde zich nog te verweren, maar kreeg nauwelijks de kans. ‘Je bent niet mans genoeg. Ik breek je doormidden, als een kleine jongen,’ vervolgt het congreslid.

Grimm wilde in eerste instantie geen sorry zeggen voor het incident. Hij gaf aan dat hij ‘extreem geïrriteerd’ was, omdat hij NY1 een gunst verleende door te haasten om op tijd te zijn voor het interview.

Respect

Het congreslid zegt een bepaalde mate van professionaliteit en respect te verwachten. ‘Helemaal als ik extra mijn best doe en de journalist een dienst bewijs. Ik ben niet het eerste congreslid die journalisten de waarheid vertelt en ik zal ook zeker niet de laatste zijn.’

Scotto zegt dat hij een politicus nog nooit zo boos heeft gezien. ‘Ik zag zijn reactie helemaal niet aankomen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.