buitenland

Tientallen christenen gedood bij aanval moslimextremisten Nigeria

Door Tom Reijner - 27 januari 2014

Een groep terroristen van de radicaalislamitische organisatie Boko Haram heeft in een dorp in het noordoosten van Nigeria een slachting onder de lokale bevolking aangericht.

Getuigen zeggen dat zondag in een kerk in het dorp Waga Chawaka, waar bommen tot ontploffing warden gebracht en op kerkgangers werd geschoten, zeker tweeëntwintig doden vielen.

Een getuige die de aanval overleefde, zei dat het dorp werd overvallen door een bende van zo’n vijftig terroristen. Ook zou Boko Haram huizen in brand hebben gestoken. Bewoners werden in gijzeling genomen. De terreuractie duurde vier uur.

Islamitische staat

Boko Haram pleegt geregeld aanslagen in het Afrikaanse land, dat met 174 miljoen inwoners het dichtstbevolkte land is van het continent.

De terreurorganisatie wil een islamitische staat in Nigeria vestigen en de regering van het land omverwerpen. Een golf van aanvallen heeft de afgelopen jaren al aan duizenden Nigerianen het leven gekost.

Naast christenen zijn ook moslims, die door Boko Haram in verband worden gebracht met ‘westerse activiteiten’, vaak het slachtoffer van dodelijke aanvallen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.