buitenland

Twee doden bij schietpartij in rechtbank Frankfurt

Door Anna Vossers - 24 januari 2014

In een rechtbank in Frankfurt zijn vrijdagochtend twee Afghaanse autohandelaren gedood. De mannen waren verdachten in een proces dat bekend staat als het ‘bloedbad van Steinbach’.

Het lijkt erop dat een 47-jarige man de twee slachtoffers van 45 en 50 jaar heeft opgewacht bij de rechtbank in Frankfurt am Main. Bij de ingang van het gebouw stak hij ze met een mes. Vervolgens schoot hij het eerste slachtoffer dood, meldt de krant Frankfurter Allgemeine.

Trappenhuis

De tweede man vluchtte naar het trappenhuis van het gerechtsgebouw, maar werd daar door de verdachte ingehaald en ook doodgeschoten.

De verdachte wist te ontkomen, maar werd even later gearresteerd in de buurt van de rechtbank. De politie heeft het moordwapen gevonden en onderzoekt de zaak.

Hoger beroep

De politie gaat ervan uit dat de dubbele moord te maken heeft met het hoger beroep van de rechtszaak tegen de slachtoffers. In 2007 zouden zij op een parkeerplaats op een industrieterrein in Steinbach een 38-jarige man hebben doodgestoken en nog eens twee anderen zwaargewond hebben achtergelaten.

Het Openbaar Ministerie had dertien jaar gevangenisstraf tegen de zakenlieden geëist voor het ‘bloedbad van Steinbach‘. De rechter vond dat het bewijsmateriaal niet voldoende was en sprak hen vrij. De mannen zelf zeiden dat zij werden aangevallen en uit zelfverdediging handelden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.