buitenland

Video: bewusteloze skydiver door vrienden in de lucht gered

Door Servaas van der Laan - 30 januari 2014

Een botsing met een collega is de Britse skydiver James Lee bijna fataal geworden. De 25-jarige man raakte bewusteloos maar kon door zijn vrienden worden gered.

Dat blijkt uit beelden die de camera op de helm van James Lee heeft gemaakt.

Botsing

Nieuwszender BBC heeft de beelden online gezet. Op de video is te zien hoe de man samen met vrienden op bijna 4 kilometer hoogte uit een vliegtuig springt. Kort na de sprong, knalt Lee tegen een van de andere skydivers waarna hij zijn bewustzijn verliest.

De andere jongens zien dat Lee niet meer reageert en snellen hem te hulp. Ze weten zijn parachute te openen en trekken aan zijn koorden om hem de goede richting op te manoeuvreren. Dan komt de man weer bij bewustzijn en kan hij veilig landen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.