buitenland

3.500 jaar oude mummie gevonden in Egypte

Door Nadia Stolk - 13 februari 2014

Archeologen in Egypte hebben een ruim 3.500 jaar oude doodskist gevonden met een mummie. De kist werd in onbeschadigde conditie aangetroffen in een schacht vlakbij Luxor.

De bonte kleuren op de twee meter lange kist zijn nog steeds helder. Volgens met ministerie van Oudheden is de kist versierd met een tekening van de gestorvene en ‘veerachtige’ tekeningen’. Dat maakte het ministerie in Caïro donderdag bekend.

Zeldzaam

Volgens de minister van Oudheden Mohamed Ibrahim worden veertekeningen zelden gevonden op doodskisten uit de oudheid. De minister denkt dat de eigenaar van de kist een belangrijk staatsman geweest zou kunnen zijn.

De vindplaats van de kist, Dra Abu al-Naga, is niet ver van de graftombe van de schatbewaarder van koningin Hatsjepsoet, een van de weinige vrouwelijke farao’s die heerste in het Oude Egypte in het midden van de vijftiende eeuw voor Christus.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.