buitenland

Aanval met granaten op muziekpodium Thailand eist levens

Door Tom Reijner - 23 februari 2014

Bij een aanval van gewapende mannen op een muziekpodium van demonstranten in de zuidelijke regio Khao Saming in Thailand zijn zeker twee doden gevallen. Zeker eenenveertig personen raakten gewond bij het incident.

Eén van de doden bij het geweld in het Aziatische land is een vijfjarig meisje dat in haar hoofd werd geschoten, melden Thaise media op basis van informatie van de politie.

Bomaanslag

De woordvoerder van de protestbeweging zei dat de premier de verantwoordelijkheid draagt voor het bloedbad. ‘De regering doet niets om dit soort aanvallen te verhinderen en heeft ook de schuldigen voor eerder geweld niet gevonden.’

In de hoofdstad Bangkok raakten zondag zeker vierentwintig personen gewond door een bomaanslag in een druk winkelcentrum. De aanslag was vlak bij een van de grote protestplaatsen in de stad.

Toespraak

Het podium in Khao Saming behoorde toe aan betogers die al sinds november vorig jaar protesteren tegen de regering van premier Yingluck Shinawatra. Betogers eisen het vertrek van de premier en haar regering. Zij zou zich laten leiden door haar broer Thaksin Shinawatra, een oud-premier die in 2006 door het leger werd afgezet.

De protesten namen geleidelijk een gewelddadige wending. Bij een betoging tegen de regering werd eind januari in Bangkok Suthin Taratin, een van de leiders van de oppositie, tijdens een toespraak doodgeschoten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.