buitenland

Amerika raadt vliegreizen af vanwege dreigende aanslag

Door Servaas van der Laan - 10 februari 2014

De Amerikaanse regering raadt burgers af om de komende dagen met Caribbean Airlines vanuit Guyana te vliegen. Washington heeft onbevestigde informatie over een mogelijke aanslag op één van de vliegtuigen van de Zuid-Amerikaanse vliegmaatschappij binnengekregen.

De Amerikaanse ambassade in Georgetown, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse Guyana, heeft een bericht op de site geplaatst waarin het alle vliegreizen met Caribbean Airlines afraadt.

Maak andere plannen

De ambassade adviseert Amerikaanse burgers in Guyana die maandag, dinsdag of woensdag van plan waren om naar de Verenigde Staten te reizen, alternatieve plannen te maken.

Ook adviseert de ambassade Amerikanen de berichtgevingen van de Amerikaanse overheid goed in de gaten te houden.

Vluchten gaan door

Caribbean Airlines zegt tegen persbureau AP op de hoogte te zijn van de terreurdreiging. De maatschappij heeft de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd tot het hoogste niveau. ‘We zijn er sinds vrijdag mee bezig. We zitten er boven op, maar alle vluchten gaan voorlopig gewoon door,’ zegt een woordvoerder tegen AP.

Het is erg ongewoon dat een land vooraf met zulke specifieke terreurdreigingen naar buiten komt. In 2007 werden vier islamitische fundamentalisten uit Guyana veroordeeld wegens het voorbereiden van een bomaanslag op het John F. Kennedy Airport in New York.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.