buitenland

Arrestaties in verband met dood acteur Seymour Hoffman

Door Servaas van der Laan - 05 februari 2014

De politie in New York heeft vier personen gearresteerd die mogelijk te maken hebben met de dood van de Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman. De arrestanten zouden mogelijk de noodlottige heroïne aan Hoffman hebben geleverd.

Dat meldt de politie aan nieuwszender CNN.

Heroïne

Agenten stormden dinsdagavond een huis in New York binnen en arresteerden daar drie mannen en een vrouw. Ook werden 350 tassen van glassine in beslag genomen. Dit soort tassen wordt doorgaans gebruikt om heroïne te vervoeren.

Meer wil de politie niet over de arrestaties kwijt. Het vermoeden bestaat dat de opgepakte personen de leveranciers waren van de drugs die Hoffman zondag fataal zijn geworden.

Naald

Maandag troffen rechercheurs al grote hoeveelheden heroïne, injectienaalden en medicijnen aan in het appartement van de acteur.

Dat heroïne een rol heeft gespeeld bij de dood van Hoffman was voor de onderzoekers al duidelijk toen ze hem zondag aantroffen met een naald in zijn arm. Hoffman werd ter plekke doodverklaard. Hij werd 46 jaar.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.