buitenland

Boko Haram doodt 29 kinderen bij aanval op kostschool

Door Shari Deira - 25 februari 2014

Bij een aanval van de moslimsekte Boko Haram op een kostschool in het noordoosten van Nigeria zijn 29 kinderen om het leven gekomen. De meeste scholieren kwamen om het leven nadat terroristen het gebouw in brand staken.

‘De lichamen van sommige leerlingen zijn tot as verbrand,’ zegt een politiecommissaris tegen persbureau Reuters.

Doelwit

De kostschool werd midden in de nacht aangevallen door gewapende terroristen, terwijl de leerlingen lagen te slapen. Voor de terroristen vertrokken, staken zij het gebouw in brand.

Boko Haram, dat Westers onderwijs is een zonde betekent, valt vaker scholen en universiteiten in Nigeria aan. Ook christenen en kerken zijn regelmatig doelwit van aanslagen. In juni werd een school in Mamudo aangevallen, en kwamen 22 studenten om het leven.

Westen

Bij twee aanvallen op dorpen vorige week kwamen 200 Nigerianen om het leven. Leden van Boko Haram gingen van deur tot deur en schoten bewoners dood.

Boko Haram strijdt tegen westerse invloeden en wil dat Nigeria de islamitische wetgeving Sharia invoert. De beweging streeft naar een nationaal verbod op onderwijs dat niet is gebaseerd op de islam.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.