buitenland

Brand in Frans skihotel, vrouw gewond na sprong uit hoog raam

Door Anna Vossers - 10 februari 2014

Een hevige brand in een hotel in het Franse skidorp Val d’Isère in de Alpen heeft ervoor gezorgd dat een vrouw uit een hoog raam heeft moeten springen om zichzelf te redden. Zij raakte zwaargewond. Nog eens 200 mensen moesten worden geëvacueerd.

De exacte gegevens verschillen nogal in Franse media, maar het is duidelijk dat er maandag aan het begin van de middag een hevige brand ontstond in een appartementencomplex voor toeristen in skioord Val d’Isère, in een bosrijk gebied in het zuiden van de Alpen vlakbij Italië.

Brandweer

De brand zou zijn ontstaan op de vijfde verdieping van het gebouw en breidde zich snel uit, waardoor de brandweer met ongeveer zestig man moest uitrukken om alle aanwezige hotelgasten te evacueren. Acht slachtoffers hebben een rookvergiftiging opgelopen.

De vrouw die uit het raam sprong van vermoedelijk de vijfde etage, is naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij wordt behandeld voor haar ernstige verwondingen, meldt de krantLe Monde.

Ook een basisschool in de directe omgeving van de brand moest worden ontruimd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.