buitenland

Co-piloot aangehouden na kaping Ethiopian Airlines

Door Anna Vossers - 17 februari 2014

Een Boeing 767 van Ethiopian Airlines leek vannacht gekaapt te zijn toen het van Addis Abeba op weg was naar Rome. Het vliegtuig is inmiddels veilig geland in het Zwitserse Genève, alle passagiers zijn in veiligheid gebracht. De co-piloot is aangehouden.

De co-piloot kaapte het toestel toen de piloot even naar het toilet was. In plaats van naar Rome vloog hij naar Genève. Nadat hij daar was geland, klom hij uit het raam en gaf zich over. De man heeft verklaard dat hij asiel wil aanvragen in Zwitserland, liet de politie weten.

Volgens de website airlinereporter.com vloog het vliegtuig over Soedan, toen het een noodsignaal uitzond. Een woordvoerder van Ethiopian Airlines laat weten dat het vliegtuig in de Soedanese hoofdstad Khartoum een tussenlanding had gemaakt.

Afgesloten luchtruim

Er zou een gesprek tussen de cockpit en de luchthaven zijn opgenomen, maar de echtheid daarvan is niet bevestigd.

Het luchtruim boven Genève is afgesloten. Andere vliegtuigen worden naar luchthavens elders gestuurd, meldde de website van het vliegveld.

Aan boord zouden 193 passagiers zijn geweest, van wie er 140 de Italiaanse nationaliteit hebben.

Volg Anna Vossers op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.