buitenland

Doden bij ongeluk met toeristische trein Frankrijk

Door Tom Reijner - 08 februari 2014

In de Franse Provence is zaterdag een toeristentrein ontspoord. Daarbij zijn volgens plaatselijke media zeker twee doden en twintig gewonden gevallen.

Een van de gewonden zou er slecht aan toe zijn. Er zouden nog treinpassagiers uit het wrak moeten worden bevrijd, meldt de brandweer. De verwachting is dat het aantal slachtoffers oploopt.

Rotsblokken

De trein zou zijn ontspoord toen een rotsblok losschoot en de voorste wagon raakte. Dat had plaats in de buurt van Annot, de uitlopers van de Alpen ten noordwesten van de badplaats Nice. wagon. ‘Het was net een aardbeving,’ zei een van de inzittenden over de klap.

Het treintje van de Spoorwegen van de Provence is bekend onder de naam ‘Le train des Pignes’ en verbindt Digne-les-Bains met Nice, 95 kilometer ten noordwesten van de Franse badplaats. De regionale autoriteiten melden dat het treintje, dat in handen is van een particuliere onderneming, vierendertig passagiers aan boord had.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.