buitenland

Klierende journalisten maken selfies in het Witte Huis

Door Servaas van der Laan - 12 februari 2014

Serieuze journalisten of klierende pubers tijdens een schoolreisje? De Franse journalisten die met president François Hollande meereisden naar het Witte Huis zijn meer bezig met het maken van selfies dan met het bezoek van hun president aan zijn Amerikaanse collega Barack Obama.

De ‘secret service’ had naar verluidt een hand vol aan ze. De Franse journalisten die Hollande mochten vergezellen tijdens diens bezoek aan Obama konden hun enthousiasme over het bezoek aan het Witte Huis nauwelijks verhullen.

Als de bewakers even niet opletten, klommen de journalisten op het presidentiële spreekgestoelte om zich daar te laten vereeuwigen. ‘Goed jongens, ik verander van baan. Woordvoerder van het Witte Huis kan men eenvoudigweg niet weigeren,’ twittert journalist Thomas Wieder jolig bij een foto van hem achter het spreekgestoelte.

Een overzicht van het Franse schoolreisje in het Witte Huis:


https://twitter.com/vnataf/statuses/433238770255945728

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.