buitenland

Man gearresteerd die bloedbad aanrichtte in Düsseldorf en Erkrath

Door Nadia Stolk - 28 februari 2014

De man die vrijdag in twee kantoren een bloedbad aanrichtte in Düsseldorf en Erkrath door meerdere personen aan te vallen met een mes, is gearresteerd. Twee vrouwen kwamen om het leven en meerdere medewerkers raakten gewond.

De man drong het kantorencomplex van de Duitse automobielclub ADAC in Düsseldorf binnen, zei een woordvoerder van de politie, schrijft de Duitse krant Bild.

Bloedbad

De dader van de steekpartij is op de vlucht geslagen, ooggetuigen verklaren dat de man een vuurwapen bij zich had. De politie is met zwaar geschut en speciale eenheden uitgerukt en de omgeving is afgezet.

De man had het vermoedelijk voorzien op medewerkers in het advocatenkantoor, dat ook in het kantorencomplex was gevestigd. De verdachte stak een advocaat en vrouwelijke medewerker neer. De medewerker overleed aan haar verwondingen, de advocaat is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Advocatenkantoor

Een paar minuten later in Erkrath -12 kilometer van Düsseldorf– drong een man eveneens een advocatenkantoor binnen. Ook hier kwam een vrouw om het leven en vielen er gewonden.

De politie vermoedt dat het om dezelfde dader gaat. Volgens Bild zou de verdachte een Aziatische vechtsporter zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.