buitenland

Man gearresteerd voor brute gezinsmoord Annecy

Door Shari Deira - 18 februari 2014

De politie in Frankrijk heeft een man gearresteerd die in verband wordt gebracht met de brute moord op vier personen in de buurt van Annecy anderhalf jaar geleden. De verdachte is afkomstig uit het gebied.

De man is gearresteerd nadat de politie een compositietekening verspreidde. Het is niet uitgesloten dat de politie nog meer arrestaties zal verrichten.

Schietpartij

In september 2012 werden op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Annecy op een doodlopend weggetje een Brits echtpaar van Iraakse komaf en de moeder van de echtgenote doodgeschoten. Een fietser die de schietpartij zag gebeuren, werd ook doodgeschoten.

Een van de dochters van het echtpaar raakte gewond, en een tweede dochter overleefde de schietpartij door zich te verstoppen onder de rok van haar moeder.

Pistool

Het onderzoek naar de moord is nog steeds gaande. Rechercheurs waren verbaasd over het wapen dat werd gebruikt. Het zou gaan om een Luger P08, het pistool dat het Zwitserse leger en de politie in de jaren twintig en dertig gebruikten. De compositietekening is gemaakt aan de hand van een getuigenverklaring.

De moord in Annecy kreeg veel internationale aandacht. Er zijn al meer verdachten aangehouden, maar dat leidde nog niet tot een veroordeling.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.