buitenland

Nederlandse vrouw bevrijd uit gevangenschap Qatar

Door Tom Reijner - 08 februari 2014

Een Nederlandse vrouw is na tussenkomst van de Nederlandse ambassade in Doha, de hoofdstad van Qatar, bevrijd. De vrouw was gevangengezet door haar vriend, die het plan had om haar in een harem van een rijke Arabier op te sluiten.

De vriend, een Arabier die ze in Nederland had leren kennen, nam de vrouw mee op een vakantie naar de rijke oliestaat. Daar aangekomen, veranderde het verblijf al snel in een nachtmerrie, schrijft de Telegraaf zaterdag.

Misbruikt

Zij moest haar paspoort inleveren en werd meerdere keren seksueel misbruikt. Ook werd ze bedreigd met een vuurwapen. Uiteindelijk wist de vrouw contact te leggen met haar moeder.

Aan haar vertelde zij dat ze was opgesloten door haar vriend en dat ze ‘opnieuw zou worden opgevoed’. De bedoeling was haar aan de harem van een rijke Arabier toe te voegen.

Onderkomen

De moeder schakelde het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in waarna de Nederlandse ambassade in Doha direct contact legde met de lokale politie.

Die kwam direct in actie en bevrijdde de vrouw uit haar gevangenschap. Zij is intussen naar een veilig onderkomen gebracht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.