buitenland

Niemand vervolgd voor ski-ongeluk Michael Schumacher

Door Anna Vossers - 17 februari 2014

De Franse openbaar aanklager vervolgt niemand voor het ski-ongeluk van autocoureur Michael Schumacher. In het onderzoek naar de omstandigheden van het incident zijn geen strafbare feiten naar boven gekomen.

‘Signalering, markering, afbakening en informatie over de grenzen van de piste waren overeenstemming met de Franse normen,’ stelt openbaar aanklager Patrick Quincy, meldt de website van Le Monde. Eerder werd nog gespeculeerd dat de signalering van de piste niet in orde zou zijn.

Volgens de verklaring van het openbaar ministerie bevond de rots waartegen Schumacher met zijn hoofd knalde zich enkele meters buiten de rode piste.

Longontsteking

Schumacher kreeg op 29 december een ski-ongeluk toen hij met zijn zoon en een groep vrienden aan het skiën was in Meribel in Frankrijk. Sindsdien wordt hij kunstmatig in coma gehouden, waaruit zijn artsen hem sinds enige weken stap voor stap laten ontwaken.

Vorige week meldde de krant Bild dat Schumacher een longontsteking heeft opgelopen, die levensbedreigend kan zijn.

Volg Anna Vossers op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.