buitenland

Passagier probeerde Turks vliegtuig naar Sotsji te dwingen

Door Shari Deira - 07 februari 2014

Een passagier van een vliegtuig dat onderweg was van Oekraïne naar Turkije dreigde met een bom. Hij zou hebben geëist dat het toestel koers zou zetten naar Sotsji, waar de Olympische Winterspelen zijn.

Het toestel van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines is geland op de internationale luchthaven Sabiha Gokcen in Istanbul. Daar werd het vliegtuig naar een veilige plek gedirigeerd, meldt CNN Türk.

Ceremonie

‘Toen het vliegtuig in de lucht was, zei een van de passagiers dat er een bom aan boord was. Hij wilde niet dat het vliegtuig zou landen in Sabiha Gokcen maar in Sotsji,’ zegt een functionaris van het Turkse ministerie van Transport.

In Sotsji begon vrijdag even na 17.00 uur de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Het vliegtuig gaf een kapingssignaal en landde op Sabiha Gokcen. De man had vermoedelijk te veel gedronken, meldt het Turkse persbureau Dogan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.