buitenland

Tien hilarische klaagtweets over gebrekkige hotelkamers Sotsji

Door Nadia Stolk - 05 februari 2014

De aanloop naar Olympische Winterspelen in Sotsji verloopt niet helemaal volgens plan. Terwijl de vraag rijst of het land wel geschikt is als gastland, twitteren journalisten over de gebrekkige hotelkamers.

De Winterspelen zijn nog niet eens begonnen, maar hotels in de omgeving maken nu al een slechte start. Op Twitter circuleren horrorverhalen van journalisten over de gebrekkige accommodaties. Sommigen hotels hebben geen lobby, geen water en geen verwarming. Welkom in Sotsji.

Meesterwerk

De hotels in Sotsji laten zich niet kenmerken als bouwkundige meesterwerken. Er wordt een foto getweet van een hotelkamer waar de verwarming tot ver boven het hoofd aan de wand is gemonteerd. Ook steken de stopcontacten uit bij het hoofdeinde van het bed.

https://twitter.com/futsalico_com/statuses/430608211348295680

Een correspondent van de Canadese krant The Globe and Mail kwam tot de ontdekking dat er een lobby ontbrak in het hotel, om in te checken moest de journalist naar de slaapkamer van de eigenaar.

Niet af

Bij aanvang kreeg een aantal journalisten te horen dat hun hotelkamers nog niet gereed waren. Ook al hadden zij maanden van tevoren geboekt, toch moesten hotelgasten soms uren wachten.

 

Voor de gelegenheid werden maar liefst 24.000 hotelkamers gebouwd. Drie procent daarvan was niet op tijd klaar, dat betekent dat 720 accommodaties bij aanvang nog niet waren afgebouwd.

Deurklinken en gloeilampen zijn verworden tot handelswaar.

Harry Reekie, sportverslaggever van de Amerikaanse nieuwszender CNN noemt zijn hotelkamer een puinhoop. De gordijnrails zijn slechts bevestigd aan een kant van het raam:

Water

Bezoekers wordt aangeraden geen kraanwater te drinken. Volgens een medewerker van de receptie zit er ‘iets gevaarlijks’ in:

Het ziet er misschien erg verleidelijk uit, maar het drinken van kraanwater is dus uit den boze in Sotsji:

Zelfs douchen zit er niet in voor sportverslaggever van de Britse staatszender BBC Nick Hope:

Ook is er een wc gespot tegenover vier zitplaatsen, voor juryleden of ander publiek.

https://twitter.com/kmattio/statuses/430801182118776834

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.